Penamat yang sedih & effect 2nd hero kepada kita.

Tak semua orang punya happy ending dalam kisah hidup mereka. Kalau dulu kita tonton drama atau baca novel, selalu kita berjumpa dengan penamat 'they live with happy ever after.' (sorry kalau ada typo)

TAPI sejak kebelakangan ni banyak drama yang ku tengok punyai kesudahan yang menyayat hati. Antaranya The King 2 Heart. Ada yang pernah tengok?

Mulanya kita dibuai dengan kisah2 yang sweet belaka. Oh, sweetnya.





















Kemudiannya, konflik bermula. Okey fine. Memang setiap cerita perlukan konflik. Kalau tak cerita tu jadi tak best.























Tapi... tapi... Mengapa ini yang terjadiiii?

Perhatikan lelaki yang di pangkuan Lee Seung Gi. Yang ada darah pada bibirnya.























Perlukah dia sebagai hero kedua MATIIII?

Tahukah betapa cutenya Eun Shi Kyung untuk dimatikan!

Cute kan?




Tahukah anda jika hero se cute ini dimatikan ia akan mengundang rembesan air mata tanpa hentiii!!!

Tahukah anda ia akan mengundang bad mood sepanjang hari/minggu!!!






Serius! Mula-mula ku ingatkan cerita ni kelakar tapi rupa2nya cerita serius. Agak tragik dengan cara pengarah matikan watak Eun Shi Kyung (hero 2nd). Sampai hati *menangis*
Bagi ku cerita sebegini, walaupun sedih tapi sekali tengok kesan dia mendalam. Percayalah, biarpun beberapa tahun berlalu kita akan tetap ingat. Sebabnya impak ia terlalu besar. *menangis lagi*
Lagi satu mengenai hero/heroin kedua. Ku merayu tolonglah jangan dibuat watak2 mereka terlalu antagonis sangat. Boleh tu boleh tapi biarlah sekurang2nya di akhir cerita nanti mereka insaf. Pada ku mereka berhak kecapi bahagia. *sigh*
Sekurang-kurangnya berikan mereka sedikit harapan. Jangan dimatikan mereka begitu saja. *pekup muka*
P/s : Buat penulis skrip & pengarah The King 2 Heart. ANDA KEJAM! KEJAM SANGATTT!
Mengapa perlu dimatikan watak Eun Shi Kyung macam tu saja. *menangis lagi & lagi*

Sekurang2nya buatlah dia koma/cacat. Kenapa perlu dia matiiii? (kan ku dah tak boleh terima kenyataan.)
WHY???????????? *sembam wajah ke bantal*
 Lihat..lihat.. wajahnya yang sweet tu. Sampai hati kau orang ekkk!


Sekian..

Yang ikhlas;

Peminat sad story & Penyokong 2nd hero.

Comments

  1. Ok noted! Nanti 2nd hero cek, cek bagi dia koma. Huehehhe

    ReplyDelete
  2. Muahihihi. Petang tadi mcm meroyan lepas tgk drama ni.
    Ingat ya, jgn matikan si Diaz tu. Mau meroyan awek2 yg minat dia. (cek minat Aidan, lega) hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh...Diaz tu chenta hati. Dia mati, sebahagian hati cek pun mati. *poyo*

      Delete
  3. Muahahahaa..eh, saya nak tgk citer ni lah. iklan you...wawww! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. Silakan sis. Tapi sebelum tu silakan tuala ya. :p

      Delete
  4. wahahaha... daku sudah tergelak2 depan laptop ni! simpati sungguh pada dirimu! hahaha.. ok.. ai cuba elak dari mematikan watak.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kes meroyan hari tu lepas tengok King 2 Heart. belum lagi tgk. Faith, entah mcm mana la plak royannya. hahaha

      Delete

Post a Comment

ketuk-ketuk di sini

Popular posts from this blog

[8] Cerpen : Hadiah Yang Terakhir

[6] Cerpen : Sumpahan Rindu, Mahsuri.

[10] Cerpen : Semasam Yogurt Semanis Ais krim